Διακόσμηση & οργάνωση

6 οικονομικές ιδέες διακόσμησης για ενοικιαζόμενα σπίτια

diakosmisi spitiou

Δώσε το δικό σου χαρακτήρα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά σου με 6 απλές ιδέες διακόσμησης.

Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος συνεπάγεται μεγάλο κόστος που προκύπτει όχι μόνο από το ενοίκιο, αλλά και από την εγγύηση, τα μεταφορικά, τους λογαριασμούς και όλα τα έπιπλα και συσκευές που χρειάζονται για την επάνδρωση του σπιτιού. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διακόσμηση μένει τελευταία ή δε μπαίνει καθόλου στη λίστα με τα ‘to do’s’ της ενοικίασης. Επιπλέον, με τη σκέψη ότι στο τέλος της μίσθωσης το διαμέρισμα θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του όπως ενοικιάστηκε, πολλοί από εμάς διστάζουμε να τρυπήσουμε τους τοίχους ή να κολλήσουμε αφίσες. Επειδή, όμως, ένα σπίτι χωρίς διακόσμηση είναι βαρετό, ο γάτος σού προτείνει 6 απλές ιδέες για να διακοσμήσεις το διαμέρισμά σου χωρίς να χάσεις την εγγύηση όταν φύγεις από αυτό και χωρίς να σου στοιχίσει μία περιουσία.

1. Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητη ταπετσαρία

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ξέχνα τις παλιές ταπετσαρίες που τις τοποθετούσες στον τοίχο και όταν αφαιρούνταν άφηναν σημάδια. Πλέον, μπορείς να βρεις στην αγορά οικονομικές αποσπώμενες ταπετσαρίες σε πολύ μοντέρνα σχέδια που δεν αφήνουν ίχνη μετά το ξεκόλλημα. Δημιούργησε ένα τοίχο statement που θα δώσει κατευθείαν χαρακτήρα στο χώρο.

2. Χρησιμοποίησε τη βιβλιοθήκη ως διακοσμητικό στοιχείο

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Εάν σου αρέσουν οι λευκοί άδειοι τοίχοι, μπορείς να δώσεις χρώμα στο σαλόνι σου τοποθετώντας μία ψηλή βιβλιοθήκη στη μία μεριά του δωματίου. Γέμισέ την με πολύχρωμα βιβλία, διακοσμητικά και όμορφα καλάθια και κουτιά. Εάν, μάλιστα, το διαμέρισμά σου είναι μικρό, η βιβλιοθήκη θα σου δώσει παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους.

3. Άλλαξε τα πόμολα

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Μία τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να μη φαίνεται σημαντική, αλλά μεταμορφώνει τα δωμάτια του σπιτιού. Αγόρασε πόμολα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στις ντουλάπες του μπάνιου, της κουζίνας και της κρεβατοκάμαρας. Θα δώσουν μοντέρνα πνοή στο χώρο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

4. Φώτισε το χώρο

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα σκοτεινό χώρο με κακό φωτισμό. Γέμισε το σπίτι με φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζιες λάμπες και φωτιστικά οροφής που μπορείς να διακοσμήσεις με όμορφα καπέλα.

5. Ντύσε το σπίτι με χαλιά

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να δώσεις χρώμα και στυλ στο χώρο είναι να στρώσεις ένα χαλί. Μπορείς να βρεις ό,τι σχέδιο επιθυμείς για να ταιριάξει με το γούστο σου και σε οικονομική τιμή. Δίνει ζεστασιά, μοτίβα και, φυσικά, μεταφέρεται εύκολα στο επόμενο σπίτι σου.

6. Πάρε μαξιλάρες

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τα μεγάλα μαξιλάρια που τοποθετούνται στο πάτωμα και μοιάζουν με πουφ είναι μία οικονομική ιδέα για να προσθέσεις κι άλλα καθίσματα στο σαλόνι όταν έχεις επισκέψεις και δίνουν boho αισθητική στο χώρο. Επίσης, έχουν την ευελιξία της μεταφοράς σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.

Αφήστε μια απάντηση