Διακόσμηση & οργάνωση

”More is more”

diakosmisi

Τι είναι η μαξιμαλιστική διακόσμηση?

O Μαξιμαλισμός έχει περάσει το τεστ αντοχής στο χρόνο και επιστρέφει με σκοπό να αφυπνίσει μια λαμπρή, δυνατή και εκκεντρική πλευρά του γούστου σας. Δεν θα σας υποδείξει πως πρέπει να είναι η διαρρύθμιση του χώρου, αντιθέτως θα σας εμπνεύσει να κάνετε μια αποφασιστική στροφή στην έννοια της προσωπικής σας έκφρασης. Θα εντυπωσιαστείτε με τον τρόπο που θα αναδεικνύει τη δική σας στυλιστική ταυτότητα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες και τη δημιουργικότητα σας.

Στον μαξιμαλισμό δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχουν όρια. Η εσωτερική διακόσμηση εδώ είναι πλούσια, υπερβολική, πληθωρική, εντυπωσιακή και προκαλεί συναισθήματα. Αυτή η τάση διακόσμησης τα θέλει όλα και σε μεγάλο βαθμό. Τολμηρό μείγμα χρωμάτων, υφάσματα, τέχνη, αξεσουάρ, διακοσμητικά. Τέλος στους λευκούς τοίχους, τις αθόρυβες γωνιές και τη διακριτική διακόσμηση. Ήρθε η ώρα για τολμηρά χρώματα, απροσδόκητες υφές, ζωντάνια, υπερβολή. Το maximalism trend ήρθε για να μείνει και εδώ το «less is more» φεύγει για να δώσει τη θέση του στο «more is more».

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μαξιμαλιστική διακόσμηση ελκύει τις προσωπικότητες με έντονο ταμπεραμέντο!

Επειδή όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορείτε πολύ εύκολα να περάσετε και να δημιουργήσετε ένα στυλ διακόσμησης χαοτικό, δώστε προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε το Maximalist decor στο 100%, αλλά μπορείτε να δανειστείτε κάποιες ιδέες, να μεταμορφώσετε το χώρο σας και δώσετε ένα στυλ πιο ζωντανό και χαρούμενο.

Γενναιοδωρία με τα χρώματα

Tα χρώματα είναι oι βάσεις της μαξιμαλιστικής διακόσμησης Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια βασική παλέτα χρωμάτων και να αρχίσετε να προσθέτετε τα δικά σας αγαπημένα. Τα πιο δημοφιλή χρώματα πάντως στη μαξιμαλιστική διακόσμηση είναι τα σκούρα όπως το μαύρο, το μπλε, το σκούρο πράσινο, ακόμη και το βαθύ κόκκινο. Για να εξισορροπήσετε τα πράγματα σε ένα δωμάτιο με σκούρους τοίχους είναι να επιλέξετε μοτίβα σε τολμηρούς και φωτεινούς τόνους.

casa unica epipla

Τέχνη στους τοίχους

Στη μαξιμαλιστική διακόσμηση ξεχάστε τις αυστηρές γραμμές, τις γραμμικές, ισομετρίες, την επιτηδευμένη τάξη. Επιλέξτε oversized πίνακες ή συνθέστε ένα κολάζ με αγαπημένα έργα τέχνης ώστε να καλύψετε έναν λευκό τοίχο. Παίξτε επίσης με κορνίζες και κάδρα διαφορετικού ύφους και ύψους, από σκαλιστά μέχρι εντελώς minimal ή και απλά πόστερ και δώστε προσωπικό χαρακτήρα στον χώρο σας.

Βιβλία

Αν είστε λάτρεις των βιβλίων, τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να εφαρμόσετε την μαξιμαλιστική διακόσμηση στο σπίτι σας. Ψηλές βιβλιοθήκες, στοίβες από βιβλία ή βιβλία ακουμπισμένα σε βοηθητικά τραπεζάκια είναι αυτό που χρειάζεται το σπίτι για να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του ιδιοκτήτη του και να χαρίσει μία intellectual πινελιά. Επομένως τέλος οι κούτες με βιβλία στην αποθήκη. Στη μαξιμαλιστική διακόσμηση, όλα τα βιβλία είναι ευπρόσδεκτα!

Boho πινελιές

Είστε οπαδοί τoυ boho; Τότε θα ερωτευτείτε τη μαξιμαλιστική διακόσμηση αφού αυτά τα δύο σετάρονται υπέροχα. Μαξιλάρια, κουρελούδες, ριχτάρια, χαλιά, κρεμαστά διακοσμητικά «παντρεύονται» τέλεια και απογειώνουν την όλη αισθητική. Αφήστε που εξωτερικεύετε έτσι και το free spirit που κρύβετε μέσα σας!

Μη φοβηθείτε να ρισκάρετε

Πάρτε το ρίσκο και εκφραστείτε ελεύθερα. Η διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Γενικότερα η μαξιμαλιστκή διακόσμηση ταιριάζει σε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν την τελειότητα, τους κανόνες, τα όρια και να αγκαλιάσουν τη δική τους μοναδικότητα. Το σπίτι εξάλλου είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας, οπότε μη φοβηθείτε να του δώσετε μια πιο υπερβολική διακόσμηση, αν αυτά είναι τα πραγματικά σας vibes.

Τα βασικά της μαξιμαλιστικής διακόσμησης:

Παίξτε με τα χρώματα.

Εντάξετε τα έργα τέχνης στη διακόσμησή σας.

Μην προσπαθείτε για την τελειότητα, προσπαθήστε για εξατομίκευση και μοναδικότητα.

Μη φοβάστε να κάνετε λάθη. Απλώς προσθέστε περισσότερα από αυτά που αγαπάτε στο σπίτι σας.

Να θυμάστε ότι το μόνο που χρειάζεστε για τη δημιουργία ενός πραγματικά υπέροχου χώρου είναι πάθος.

Αφήστε μια απάντηση